Cercetare-Dezvoltare

 

Activitatile de cercetare si dezvoltare reprezinta principala directie pentru INAV, acesta fiind motivul participarii permanente la competitiile nationale de cercetare-dezvoltare. Institutul dezvolta o serie de proiecte in consortii de cercetare multidisciplinara.

Rezultatele cercetarii INAV sunt valoroase pentru celelalte companii de profil, deoarece furnizeaza informatiile necesare cercetarii aplicative in aeronautica.

 

Aeronautica

INAV are o istorie lunga in domeniul avioanelor. Deoarece a fost implicat in proiecte de mare complexitate cum ar fi IAR 93 (primul avion romanesc de vanatoare cu reactie, realizat in colaborare cu fosta Iugoslavie) sau IAR 99 (primul avion romanesc de antrenament cu reactie), echipa noastra de cercetare a dobandit cunostinte temeinice in domenii cum ar fi:

- structura

- aerodinamica, stabilitate

- hidraulica

Portfoliu de proiecte

 

Securitate

Incepand din anul 2000, programele nationale de cercetare au inclus securitatea in principalele directii de cercetare alocand bugete consistente. INAV a participat la competitii si a castigat cateva proiecte in calitate de coordonator. Majoritatea proiectelor au constat in obtinerea de informatii cu ajutorul UAS-urilor.

Datorita experientei noastre in project management, materiale compozite si CAD, am realizat consortii puternice cu parteneri valorosi, cum ar fi Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" sau Institutul National de Cecetare Aeronautica "Elie Carafoli".

Rezultatele au constat intr-o serie de sisteme aeriene automate demonstrative

Portfoliu de proiecte

 

Mediu

INAV a dezvoltat o serie de proiecte privind protectia mediului si producerea energiei verzi. Rezultatele acestor proiecte sunt utilizate deseori in contractele comerciale

Portfoliu de proiecte