Competitii nationale

 

Materiale

 

CAFICMEIS

 

CAFICMEIS

Acest proiect se bazeaza pe experimente realizate cu ajutorul diferitelor tehnici non-distructive si non-invaziva de testare a fibrei de carbon si de sticla compozita (FRC). S-au folosit defecte induse pentru a compara diverse tehnici. Testele mecanice de impedanta s-au dovedit a fi cele mai sensibile la delaminarea structurii de baza a placii compozite.

 

Prin teste de transmitere cu ultrasunete se poate avea, de asemenea, o sensibilitate echivalenta, iar scanarea a permis determinarea cu exactitate a marimii defectului.

 

Au fost dezvoltate de asemenea si proceduri de incercare pentru compozite armate cu fibre. Sensibilitatea termografului s-a dovedit a fi ceva mai redusa, insa era suficienta pentru a recomanda utilizarea lui pe ultrasunete, din cauza portabilitatii sale, capacitatii de control de la distanta si vitezei de interogare.

 

INAV a dezvoltat diverse epruvete, cu fibra de carbon si defecte controlate si, de asemenea, defecte induse de un robot mecanic care a fost echipat cu diverse solutii de testare pentru tevi industriale mari.

 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati.