Competitii nationale

 

Securitate

 

SISUAR - IMINT/UAV SURVEILLANCE AND RECONNAISSANCE SYSTEM

 

Abstract

 

Sisuar

Proiectul IMINT / UAV Sistem de Supraveghere si Recunoastere, acronim SISUAR, are obiectivul de a elabora o tehnica specializata de securitate, cu intentia de a realiza un sistem de recunoastere bazat pe o platforma aeriana autonoma, fabricarea unui model de sistem integrat si testarea acestuia.

 

Scopul proiectului este de a obtine imagini in timp real, elementele de identificare a riscurilor prin folosirea tehnicilor de procesare a imaginii, de generare, de avertizare pentru operatorul de sistem, comunicare de date cu caracter deosebit, in configuratie de zbor autonom, si de asemenea, cu posibilitati de control de la sol, in raza de vizibilitate radio de 80-200 km . Dincolo de aceasta distanta, informatiile sunt stocate la bord si transmise mai departe sau aduse la sol.

 

Pe baza cerintelor specifice tactice si tehnice de exploatare si de normele actuale, vor fi definite elementele de principiu necesare pentru a elabora o tehnica aplicabila. Configurarea in detaliu, echipamente de cala, hardware integrat si componente software. Abordarile de proiect sunt organizate pe domenii specifice, platforma de comanda si sistemul de control, sistem de comunicare, de imagine de prelucrare, etc.

 

Dupa completarea unor teste, in special cu sistemele vitale folosind o platforma multifunctionala disponibila de la coordonatorul de proiect, este construit si experimentat sistemul de supraveghere, compus dintr-o statie de sol si o aeronava echipata. Conceptul si proiectarea platformei va lua in considerare specificatiile tehnice acumulate, dar, si pentru a da posibilitatea de a dota platforma pentru a extinde gama de capabilitati de functionare (BLOS, C2 prin satelit).

 

Scopul proiectului este realizarea unui sistem de siguranta, unic in ceea ce priveste comanda aeronavei si de control si a unui subsistem de telemetrie eficient de transmitere a datelor si de prelucrare a acestora. Estimarile de aeronave duc la o masa maxima la decolare mai mica de 150 kg, va trebui sa zboare cu o viteza de cca. 200 kilometri pe ora si va fi echipat cu parasuta de salvare. Structura se va face cu materiale compozite, cu elemente care folosesc structurile de nanotuburi armate.

 

Sistemul se adreseaza la misiunile militare si de securitate pentru zonele de supraveghere. Detectarea si localizarea, misiunile de cautare si salvare, de monitorizare a frontierei, informatii despre inamic.

 

 

Obiective

 

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

 

Obiectivele care decurg din obiectivele generale:

 

Caracteristici operationale
Interval de transmisie de date: min 20 km min 10.8 Nm
Tipul transmisiei: 3 canale CODFM
Specificatii sarcina utila:

stabilizare pe 2 axe

50 microradiani RMS

380000 pixeli CCD

senzitivitate minima 2 lux

Control: Autonom / Manual
Misiuni: IMINT

 

Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati.